Üniversitemiz, Sıfır Atık Etkinliğinde El Ele Verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Yönetimi Yönetmeliği kapsamında Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü kuran ve atıkların azaltılması için çalışmalar yapan Üniversitemiz, çevreye duyarlı uygulamaların geliştirilerek hayata geçirilmesi noktasında farkındalık oluşturmak için tüm fakülte ve meslek yüksekokullarımızda eşzamanlı etkinlik düzenledi.

Merkez Kampüsümüz ile fakülte ve meslek yüksekokullarımızın çevresindeki atıkların el birliğiyle toplandığı “Daha Temiz, Daha Sürdürülebilir, Daha Yeşil Bir Kampüs İçin Tüm Üniversitemiz Sıfır Atık Etkinliğinde El Ele” programına Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreterimiz Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Sıfır Atık Yönetimi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Eray Alçığır, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde öğrencilerimizle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, “Sevgili gençler, bu güzel etkinliğe göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederim. Kampüsümüzde gezerken belirli yerlere atılması gereken atıkların, çöplerin gelişigüzel bir şekilde bir yerlere atıldığını görmek bizi üzüyor. Çevre temizliği, sadece görevliler eliyle yürütülecek bir iş değildir. Çevremizi temiz tutmak ve doğayı korumak hepimizin sorumluluğundadır. Bugün yapacağımız etkinlikte personelimiz ve öğrencilerimiz; fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında çevre temizliği yaparak atıkları olması gereken yere atacaklar. Bir büyüğünüz, ülkesini seven bir insan ve Rektörünüz olarak çevremizi ve kampüsümüzü temiz tutma çabamıza destek olmanızı rica ediyorum. Çevre ve doğa temizliğine katkı sağlayacak fikirlerinizi, bu konuda gördüğünüz eksiklikleri de bizlere iletebilirsiniz.” dedi.

Konuşmanın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Başalan, öğrencilerimizle birlikte çevre temizliği yaptı. Sıfır Atık Yönetimi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Eray Alçığır, öğrencilerimize atıklar ve atıkların ayrıştırılma süreci hakkında bilgi verdi.